Amanda Piotrowska wint jaar gratis les bij FluXus

 Tijdens de afsluiting van de Zaanse Zomer Experience 2021 werd een loterij gehouden waarbij een aantal prijzen werden uitgereikt. Een van de prijzen was een jaarabonnement op een cursus naar keuze bij FluXus. Wij bezoeken de winnares Amanda Piotrowska, die balletles volgt bij DansZaandam op de FluXus locatie Verkadefabriek in Zaandam.

 Zorgvuldig voert Amanda de passen uit die haar juf Daniëlla (Lemmens) voordoet. Ze zijn bezig met een kerstpresentatie. De les wordt afgesloten met een improvisatie-opdracht waarbij ze naar aanleiding van een opdracht kriskras door de ruimte dansen. Na de dansles zit Amanda met haar moeder in de hal aan tafel en vertelt over de loterij tijdens de Zaanse Experience ‘Er was een grabbelton, ze hebben mijn naam gegrabbeld.’ Amanda volgde toevallig al les bij DansZaandam, maar kan dankzij deze prijs nog een jaar kosteloos doordansen. ‘Het leukste aan de dansles vind ik kriskras door de zaal dansen op muziek.’ Op de vraag of ze later als ze groot is nog zal dansen antwoord ze: ‘Ik denk het wel.’

 Over de Zaanse Experience

Tijdens alle schoolvakanties worden er op verschillende locaties in de Zaanstreek gratis binnen- en buitenactiviteiten georganiseerd voor kinderen en jeugd. De Zaanse Experience wordt gefinancierd door de Gemeente Zaanstad en georganiseerd in samenwerking met het Sportbedrijf Zaanstad. FluXus is partner met creatieve workshops, zoals dans, tekenen, drummen, schilderen en beeldhouwen.