Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 9 t/m 15 juni.

Deze week in De Fabriek. Landelijke premières: Délicieux, Bergman Island, Nudo Mixteco, Lightyear. Special: Kinderactiviteit bij De nieuwe avonturen van het molletje. Volgende week: eennmallige vertoning Turn Your Body to the Sun, met Q&A regisseur Aliona van der Horst. Start voorverkoop: Elvis, Music & Movie Night.

 KINDERACTIVITEIT BIJ KINDERFILM HET MOLLETJE vindt plaats op zondag 12 juni 13.00

In deze verrukkelijke, tijdloze teken- filmpjes worden de avonturen van het Molletje verteld. Het grappige beestje woont samen met zijn vriendjes in het bos en wordt telkens opnieuw geconfronteerd met een grote uitdaging. Een absolute aanrader voor jong en oud!

Op zondag 12 juni wordt HET MOLLETJE voorafgegaan door de maandelijkse kinderactiviteit (kosten € 6,25 voor de film, € 2,50 voor de activiteit). We gaan deze keer een portret maken van Molletje met een hele mooie lijst eromheen. Aanmelden is al mogelijk! Mail naar kinderfilm@de-fabriek.nl (we hanteren een max van ca. 10 kinderen).

 DÉLICIEUX gaat in landelijke première op donderdag 9 juni 20.00. Verder te zien op vrijdag 10 juni 14.00, zaterdag 11 juni 19.00, zondag 12 juni 14.10, maandag 13 juni 20.00. dinsdag 14 juni 20.00, woensdag 15 juni 15.10

Délicieux vertelt het smakelijke verhaal van het allereerste Franse restaurant. Wanneer kok Pierre Manceron het lef heeft om zijn adellijke werkgever en diens gasten een nieuw gerecht te serveren, wordt hij op staande voet ontslagen. Hij vlucht met zijn zoon naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken. Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs.

BERGMAN ISLAND gaat in landelijke première op donderdag 9 juni 19.50. Verder te zienop vrijdag 10 juni 18.50, zaterdag 11 juni 16.30, maandag 13 juni 19.50, woensdag 15 juni 19.50

Het Amerikaanse stel Chris en Tony werkt aan scripts voor een nieuwe film. Ze besluiten een zomer lang op werkvakantie naar het Zweedse eiland Fårö te gaan. Een heilige plek voor filmliefhebbers, de legendarische filmregisseur Ingmar Bergman woonde en werkte op het eiland. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, verandert de dynamiek tussen Chris en Tony en vervagen de lijnen tussen fictie en realiteit te midden van het wilde landschap.

LIGHTYEAR gaat in landelijke première op woensdag 15 juni 15.00

Dit gloednieuwe sci-fi actie-avontuur vertelt het achtergrondverhaal van Buzz Lightyear, de ruimteheld die als inspiratie diende voor het bekende speelgoedfiguur uit de Toy Story-reeks. In Lightyear volgen we Buzz tijdens een spannende missie in de ruimte. Op naar de sterren en daar voorbij! LIGHTYEAR is Nederlands gesproken.

 NUDO MIXTECO gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 10 juni 19.00, zondag 12 juni 14.20, woensdag 15 juni 20.10

Drie afzonderlijke verhalen raken elkaar telkens een kort ogenblik en rijgen zich zo aaneen tot een mozaïekvertelling, die een bijzonder beeld schept van de lokale Mexicaanse cultuur waarin regisseur Ángeles Cruz zelf opgroeide. Festiviteiten, rituelen en een dorpsvergadering die als geschillenraad fungeert, vormen samen het weefsel van een gemeenschap.

 TURN YOUR BODY TO THE SUN, MET Q&A REGISSEUR ALIONA VAN DER HORST is volgende week te zien op vrijdag 17 juni 19.00

Twee zussen wisten dat hun vader na de Tweede Wereldoorlog in een van Stalins strafkampen had gezeten, maar de precieze toedracht bleef onduidelijk. Van der Horst gebruikt hun persoonlijke zoektocht als uitgangspunt voor een ontroerende historische verkenning. Hun vader behoorde tot de vijf miljoen Russische krijgsgevangenen van de nazi’s. Velen kwamen om, de overlevenden werden na terugkomst door Stalin als verraders beschouwd en naar de goelag gestuurd. Was hij een verrader, of werd hij verraden?

TURN YOUR BODY TO THE SUN MET Q&A | VR 17 JUNI | 19.00 U | REGULIERE PRIJZEN

Eenmalige vertoning van documentaire Turn Your Body to the Sun. Regisseur Aliona van der Horst is na de film aanwezig zijn voor een Q&A.

 ELVIS is vanaf nu al in de voorverkoop en draait vanaf donderdag 23 juni in landelijke première. Op vrijdag 24 juni vindt een speciale MOVIE & MUSIC NIGHT plaats met deze film en de muziek van Elvis Presley! Kaarten hiervoor zijn ook al te koop.

Het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien vanuit zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Hanks). De film toont de complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presleys doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley.

 MUSIC & MOVIE NIGHT: ELVIS | VRIJDAG 24 JUNI | 19.00 UUR | REGULIERE PRIJZEN

Op vrijdag 24 juni vieren we de première van Elvis met muziek! Michael Barkey en Rick Lourens spelen al meer dan 30 jaar samen. Hun vriendschap voor het leven is voortge- komen uit de liefde voor muziek uit de jaren 50 en 60. Vooraf spelen ze enkele nummers van grote favoriet Elvis in de zaal, met een uitgebreider optreden achteraf in het café.

 

—————–

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–