Agenda Filmtheater De Fabriek speelweek 8 t/m 14 september

KRIS DEWITTE

 

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Pink Moon, Avec amour et acharnement, Sundown, The Last Ones. Specials: voorpremière: Wolf, voorpremière: Corsage. Binnenkort: Music & Movie Night – Moonage Daydream, Nieuwe datum buitenfilm op de sluis!

 PINK MOON gaat in landelijke première op donderdag 8 september 20.00. Verder te zien op vrijdag 9 september 19.10, zaterdag 10 september 16.30, maandag 12 september 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/988-pink+moon.html

Als Iris volkomen onverwachts van haar vader Jan te horen krijgt dat hij genoeg heeft van het leven en ermee wil stoppen, wordt ze gedwongen de situatie onder ogen te komen. Terwijl de vastgelegde datum nadert, besluit Iris om van het schijnbaar geoliede draaiboek van haar broer af te wijken. Ze probeert met alle macht een antwoord bij haar vader los te krijgen op de enige vraag die er voor haar toe doet: waarom?

 AVEC AMOUR ET ACHARNEMENT gaat in landelijke première op donderdag 8 september 19.50. Verder te zien op vrijdag 9 september 19.00, zaterdag 10 september 21.00, zondag 11 september 19.50, maandag 12 september 20.00, dinsdag 13 september 20.00, woensdag 14 september 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/973-avec+amour+et+acharnement.html

Een zinderend liefdesdrama over een turbulente driehoeksrelatie. Sara en Jean wonen al een paar jaar samen. Op een ochtend loopt Sara haar vroegere minnaar François tegen het lijf, die haar ooit aan Jean heeft voorgesteld en die ze zonder aarzelen voor Jean heeft verlaten.

 SUNDOWN gaat in landelijke première op donderdag 8 september 20.10. Verder te zien op vrijdag 9 september 21.30, zaterdag 10 september 19.10, zondag 11 september 20.10, dinsdag 13 september 20.10

https://www.de-fabriek.nl/films/986-sundown.html

Een vermogende Brit viert met familieleden een zorgeloze vakantie. Als er een sterfgeval is moet de familie onmiddellijk terugkeren naar Londen… Maar Neil gaat niet mee, vermaakt zich met bier en een plaatselijke schone. Wat is hij van plan? In Sundown blijkt niets te zijn wat het lijkt.

 THE LAST ONES gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 9 september 21.10, zaterdag 10 september 19.00, dinsdag 13 september 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/974-the+last+ones.html

De prachtige maar barre toendra van Lapland herbergt een mijn in de diep bevroren bodem. Mijnwerkers hebben het er zwaar en botsen regelmatig met de baas. Rupi wordt verscheurd tussen loyaliteit aan zijn vader, een inheemse rendierhoeder, en de manipulatieve eigenaar van de mijn. Die probeert de hoeder van zijn land te verdrijven om de mijn uit te breiden. Ondertussen strijden meerdere mannen in de nederzetting om de gunst van de aantrekkelijke Riita. 

 VOORPREMIÈRE: CORSAGE is te zien op woensdag 14 september 20.10

Keizerin Sisi wordt op haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere’ vrouw. Badend in luxe, maar getergd door eenzaamheid, gaat ze de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf dat de keizerlijke rol van haar eist

 VOORPREMIÈRE: WOLF is te zien op woensdag 14 september 15.10

De wolf is terug in Nederland. En dat is zeer bijzonder, aangezien hij 150 jaar geleden uit Nederland verdween. Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de voice-over. Wolf is een natuurfilm die jong en oud zal aanspreken!

 BINNENKORT: MUSIC & MOVIE NIGHT – MOONAGE DAYDREAM vindt plaats op donderdag 15 september 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/996-music+movie+night+moonage+daydream.html

Op donderdag 15 september hebben we weer een nieuwe Music & Movie Night, deze keer geheel in het teken van de nieuw uit te komen film Moonage Daydream rond David Bowie! De film wordt ingeleid door onze Zaanse popspecialist Rob Hendriks met een muzikale inleiding van Ruurd Heise. Na de film zal de band First E een set Bowie nummers spelen in het café. Wees op tijd met het kopen van kaartjes!

De kaartverkoop voor de reguliere vertoningen van Moonage Daydream is inmiddels ook al van start via de website!

 NIEUWE DATUM BUITENFILM OP DE SLUIS: SUMMER OF SOUL op donderdag 22 september 20:00

https://www.de-fabriek.nl/films/965-film+op+de+sluis+summer+of+soul.html

Na een jarenlange renovatie zetten we op donderdagavond 22 september de Wilhelminasluis in het (nazomer)zonnetje met een gratis openluchtvertoning van de Oscar winnende muziekfilm Summer of Soul! Vanaf 19.00 uur kan een mooi plekje uitgezocht worden op de Westkade, onder genot van een drankje en muziek. Om 20.00 uur start de hoofdfilm.  

Deze voorstelling is geheel gratis en hier dienen geen tickets voor gereserveerd te worden. In verband met de Kermis op de Burcht is deze voorstelling verplaatst van 9 naar 22 september.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 8 T/M 14 SEPTEMBER

DECISION TO LEAVE

DRII WINTER

L’AMOUR C’EST MIEUX QUE LA VIE

LE SOMMET DES DIEUX

ALCARRÀS

LES INTRANQUILLES

THE LAST BUS

THE PRINCESS

KNOR

LINGUI, THE SACRED BONDS

FABRIEKSKLASSIEKER: OLDBOY

FABRIEKSKLASSIEKER: E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL

ELVIS

SUPEREROI

WHERE THE CRAWDADS SING

FABRIEKSKLASSIEKER: JAWS

—————–

Filmtheater De Fabriek

www.de-fabriek.nl

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–