Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 26 mei t/m 1 juni

Deze week in De Fabriek. Landelijke premières: Illusions perdues, Leave No Traces, Huda’s Salon, The Capote Tapes. Nieuw deze week: kinderfilm Het Molletje. Specials: TBS on Tour + Echo, Oekraïense film My Thoughts are Silent, Hemelvaart voorpremière – Falling for Figaro, De Zaanstreek in oorlogstijd.

 TBS ON TOUR + ECHO is eenmalig te zien op dinsdag 31 mei 19.30

n unieke wederzijdse ontmoeting tussen een forensische instelling en de samenleving in de vorm van film, theater én een dialoog. De Utrechtse Van der Hoeven Kliniek gaat op theatertour door Nederland. TBS-patiënten spelen samen met medewerkers en buurtbewoners scènes waarin het thema ‘Ontmoeten & Keuzes maken’ centraal staat. Na de theatervoorstelling vindt er een dialoog plaats met het publiek. Na een korte pauze volgt de vertoning van de documentaire ‘Echo’ van Ingrid Kamerling.

TBS on Tour wordt uitgevoerd door Theater Buiten de Muren

 MY THOUGHTS ARE SILENT is eenmalig te zien op zondag 29 mei 17.00. Deze vertoning is gratis voor de (tijdelijke) inwoners uit Oekraïne in Zaanstad, maar openbaar toegankelijk tegen regulier tarief voor alle geïnteresseerden. De opbrengst wordt op verzoek van de filmmakers gedoneerd aan de Uniters Foundation (uniters.org.pl).

Vadym is een 25-jarige componist en sound recorder uit Kiev die al veel teleurstellingen heeft meegemaakt, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Hij krijgt een kans om opnieuw te beginnen in de vorm van een opdracht om het geluid op te nemen van een unieke vogel uit de Transcarpathische bergen van Oekraïne. Echter zijn eigen moeder gaat mee…

 FALLING FOR FIGARO is op Hemelvaartsdag in voorpremière te zien, een week voor de rest van Nederland, op donderdag 26 mei 20.10

De succesvolle Millie geeft haar goedbetaalde baan en luxe appartement in Londen op om haar droom na te jagen: operazangeres worden. Ze laat haar vriend achter, vertrekt naar de Schotse Hooglanden en neemt les bij de beruchte operadiva Meghan. In de pub ontmoet ze de nukkige Max die ook zanglessen volgt bij Meghan. Wat begint als rivaliteit tussen de twee, verandert langzamerhand in iets moois.

ILLUSIONS PERDUES gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 27 mei 21.20, zaterdag 28 mei 18.30, zondag 29 mei 16.50, maandag 30 mei 19.50

Lucien is een jonge dichter op het Franse platteland. Hij heeft grootse plannen en gaat zijn geluk beproeven in Parijs, bijgestaan door zijn adellijke beschermvrouw. In de overweldigende stad wordt hij echter al snel op zichzelf teruggeworpen. Hij ontdekt dat achter de schermen de wetten van het geld en de valse schijn heersen.

 LEAVE NO TRACES gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 27 mei 16.10, zaterdag 28 mei 21.10, dinsdag 31 mei 19.50

Polen, 1983. Op weg naar het centrum van Warschau wordt de jonge student Grzegorz Przemyk gearresteerd door de politie en meegenomen naar het bureau, waar hij zo zwaar mishandeld wordt dat hij twee dagen later overlijdt. Zijn vriend Jurek is de enige getuige van de gebeurtenis. Samen met Grzegorz’ moeder Barbara besluit hij te vechten voor rechtvaardigheid en tegen de politie te getuigen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

 

HUDA’S SALON gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 27 mei 19.20, zaterdag 28 mei 16.30, woensdag 1 juni 20.10

De Palestijnse Reem heeft een afspraak staan bij Huda’s salon. Wat een doodgewoon bezoek aan de kapper had moeten zijn, verandert in het meest bepalende moment van haar leven. Ze wordt door Huda voor een onmogelijke keuze gesteld: ze moet haar eigen mensen verraden of zich erbij neerleggen dat haar donkerste geheim zal worden onthuld. 

 THE CAPOTE TAPES gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 27 mei 14.10, zaterdag 28 mei 19.00

Na Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood was hij een gevierd auteur, een icoon van zijn tijd. Hij uitte zijn geaardheid in mediaoptredens toen dit nog uitzonderlijk was. Zijn nieuwe boek joeg vele uptown miljonairs en socialites schrik aan: pijnlijke onthullingen zouden licht werpen op de schaduwzijde van hun geliefde wereld. Dit boek kwam nooit af … wel zijn er nooit eerder gehoorde geluidsopnames van interviews met vriend en vijand van Capote die deze reconstructie zo uitzonderlijk maken.

 KINDERFILM HET MOLLETJE is deze week nieuw te zien op zaterdag 28 mei 14.00, zondag 29 mei 14.00

In deze verrukkelijke, tijdloze teken- filmpjes worden de avonturen van het Molletje verteld. Het grappige beestje woont samen met zijn vriendjes in het bos en wordt telkens opnieuw geconfronteerd met een grote uitdaging. Een absolute aanrader voor jong en oud!

DE ZAANSTREEK IN OORLOGSTIJD was de eerste vijf weken telkens uitverkocht. Op zondag 29 mei 14.10 weer te zien.

In nooit eerder vertoonde, originele beelden uit de jaren 1939-1945 wordt de geschiedenis van onderdrukking en verzet in de Zaanstreek getoond. Maar u ziet ook de dagelijkse gang van zaken in de voormalige Zaangemeenten.

 

Filmtheater De Fabriek

www.de-fabriek.nl

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

 

Bezoek onze social mediapagina’s:

 

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

 

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

 

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.