Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 2 t/m 8 juni

Deze week in De Fabriek. Landelijke premières: El buen patrón, Falling for Figaro, Crimes of the Future. Specials: ZaanPride: Lola vers la mer, PinksterDrie: Kenau. Volgende week: Kinderactiviteit bij De nieuwe avonturen van het molletje. Start voorverkoop: Elvis, Music & Movie Night.

 EL BUEN PATRÓN gaat in landelijke première op donderdag 2 juni 19.50. Verder te zien op vrijdag 3 juni 19.00, zaterdag 4 juni 21.20, zondag 5 juni 16.50, maandag 6 juni 19.50, dinsdag 7 juni 19.50, woensdag 8 juni 20.10

In afwachting van een bezoek van een commissie, die zijn bedrijf een onderscheiding zou kunnen toekennen, probeert een charismatische fabriekseigenaar koortsachtig alle problemen met zijn werknemers (ontslagen loopjongen, depressieve opzichter en verliefde stagiaire) op te lossen. Hij zet onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang.

FALLING FOR FIGARO gaat in landelijke première op donderdag 2 juni 20.00. Verder te zien op vrijdag 3 juni 21.30, zaterdag 4 juni 19.10, zondag 5 juni 17.00, maandag 6 juni 20.10, dinsdag 7 juni 20.00, woensdag 8 juni 15.10

De succesvolle Millie geeft haar goedbetaalde baan en luxe appartement in Londen op om haar droom na te jagen: operazangeres worden. Ze laat haar vriend achter, vertrekt naar de Schotse Hooglanden en neemt les bij de beruchte operadiva Meghan. In de pub ontmoet ze de nukkige Max die ook zanglessen volgt bij Meghan. Wat begint als rivaliteit tussen de twee, verandert langzamerhand in iets moois.

CRIMES OF THE FUTURE gaat in landelijke première op donderdag 2 juni 20.10. Verder te zien op vrijdag 3 juni 21.40, zaterdag 4 juni 21.30, zondag 5 juni 20.00

In een dystopische toekomst past het DNA van de aardse bevolking zich steeds meer aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving. Kunstenaar Saul Tenser maakt gebruik van deze evoluties en laat nieuwe organen groeien in zijn lichaam die hij samen met zijn partner Caprice operatief verwijdert in hun provocatieve performances. Met Crimes of the Future is de bejubelde regisseur David Cronenberg terug met deze langverwachte sci-fi horrorfilm.

 ZAANPRIDE: LOLA VERS LA MER is te zien op woensdag 8 juni 20.00

In het kader van de Zaanpride vertonen we op woensdag 8 juni eenmalig Lola vers la mer, in samenwerking met TranScreen en De Zaanse Regenboog! Wanneer Lola
– een achttienjarige transgender vrouw – eindelijk geopereerd kan worden, sterft haar moeder. Juist zij wilde haar financieel ondersteunen. Om haar laatste wens te respecteren, reizen Lola en haar vader samen naar de Belgische kust, al hebben ze elkaar al twee jaar niet gezien en staan ze lijnrechttegenover elkaar. Hun reis verloopt echter totaal anders dan verwacht.
Na de film vindt er een nagesprek plaats met met Caro Ilias, non-binaire theatermaker, kunstenaar en docent, en Femke Hurkmans, programmeur bij TranScreen.

 PINKSTERDRIE: KENAU is te zien op dinsdag 7 juni 20.10

PinksterZaan blaast nieuw leven in PinksterDrie. Die feestdag vierden we sinds 1574 ruim vierhonderd jaar massaal, toen we onszelf bevrijdden van de Spanjaarden. In 2024 vieren we de Zaanse Vrijheid opnieuw groots, als 450-jarig jubileum. Kenau, uit 2014, is een prachtige filmische toevoeging aan de PinksterDrie- programmering. Met de Zaanse actrice Monic Hendrickx in de hoofdrol, tijdens het Spaanse beleg van Haarlem in 1572-73.

KINDERACTIVITEIT BIJ KINDERFILM HET MOLLETJE vindt plaats op zondag 12 juni 13.00

In deze verrukkelijke, tijdloze teken- filmpjes worden de avonturen van het Molletje verteld. Het grappige beestje woont samen met zijn vriendjes in het bos en wordt telkens opnieuw geconfronteerd met een grote uitdaging. Een absolute aanrader voor jong en oud!

Op zondag 12 juni wordt HET MOLLETJE voorafgegaan door de maandelijkse kinderactiviteit (kosten € 6,25 voor de film, € 2,50 voor de activiteit). We gaan deze keer een portret maken van Molletje met een hele mooie lijst eromheen. Aanmelden is al mogelijk! Mail naar kinderfilm@de-fabriek.nl (we hanteren een max van ca. 10 kinderen).

ELVIS is vanaf nu al in de voorverkoop en draait vanaf donderdag 23 juni in landelijke première. Op vrijdag 24 juni vindt een speciale MOVIE & MUSIC NIGHT plaats met deze film en de muziek van Elvis Presley! Kaarten hiervoor zijn ook al te koop.

Het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien vanuit zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Hanks). De film toont de complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presleys doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley.

MUSIC & MOVIE NIGHT: ELVIS | VRIJDAG 24 JUNI | 19.00 UUR | REGULIERE PRIJZEN

Op vrijdag 24 juni vieren we de première van Elvis met muziek! Michael Barkey en Rick Lourens spelen al meer dan 30 jaar samen. Hun vriendschap voor het leven is voortge- komen uit de liefde voor muziek uit de jaren 50 en 60. Vooraf spelen ze enkele nummers van grote favoriet Elvis in de zaal, met een uitgebreider optreden achteraf in het café.

 

—————–

 

Filmtheater De Fabriek

www.de-fabriek.nl

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—–