Agenda filmtheater De Fabriek speelweek 16 t/m 22 juni

Deze week in De Fabriek. Landelijke premières: Hit the Road, To Olivia, Wheel of Furtune and Fantasy. Net in première: Lightyear. Special: eenmalige vertoning Turn Your Body to the Sun, met Q&A regisseur Aliona van der Horst. Start voorverkoop: Elvis, Music & Movie Night.

TURN YOUR BODY TO THE SUN, MET Q&A REGISSEUR ALIONA VAN DER HORST is volgende week te zien op vrijdag 17 juni 19.00

Twee zussen wisten dat hun vader na de Tweede Wereldoorlog in een van Stalins strafkampen had gezeten, maar de precieze toedracht bleef onduidelijk. Van der Horst gebruikt hun persoonlijke zoektocht als uitgangspunt voor een ontroerende historische verkenning. Hun vader behoorde tot de vijf miljoen Russische krijgsgevangenen van de nazi’s. Velen kwamen om, de overlevenden werden na terugkomst door Stalin als verraders beschouwd en naar de goelag gestuurd. Was hij een verrader, of werd hij verraden?

TURN YOUR BODY TO THE SUN MET Q&A | VR 17 JUNI | 19.00 U | REGULIERE PRIJZEN

Eenmalige vertoning van documentaire Turn Your Body to the Sun. Regisseur Aliona van der Horst is na de film aanwezig zijn voor een Q&A.

 HIT THE ROAD gaat in landelijke première op donderdag 16 juni 20.00. Verder te zien op vrijdag 17 juni 18.50, zaterdag 18 juni 21.30, zondag 19 juni 20.10, maandag 20 juni 20.00, dinsdag 21 juni 20.00, woensdag 22 juni 15.10

Een gezin van vier. De vader lijkt een gebroken been te hebben. De moeder wisselt lachen en huilen af. De jongen speelt wilde autokaraoke, compleet met dansnummers. Zijn oudere broer heeft een mysterieuze trek op zijn gezicht. Hij staat op het punt Iran te verlaten en wordt vergezeld door zijn familie op deze afscheidsreis. Dierbare herinneringen aan het verleden worden afgewisseld met angsten voor de onbekende en onzekere toekomst: hoe kun je afscheid nemen?

 TO OLIVIA gaat in landelijke première op donderdag 16 juni 20.10. Vrijdag 17 juni 16.50, zaterdag 18 juni 19.10, zondag 19 juni 17.10, maandag 20 juni 20.10, woensdag 22 juni 20.10

De excentrieke kinderboekenschrijver Roald Dahl en zijn echtgenote, de glamoureuze Hollywoodactrice Patricia Neal, hebben zich teruggetrokken op het Engelse platteland om hier hun jonge kinderen op te voeden. Wanneer hun dochter Olivia komt te overlijden, heeft dit verlies onvermijdelijk invloed op hun relatie. Maar hun gedeelde verdriet wordt ook een bron van verlossing en kracht die hun leven voor altijd zal veranderen.

WHEEL OF FORTUNE AND FANTASY gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 17 juni 16.30, zaterdag 18 juni 19.00, zondag 19 juni 16.50, woensdag 22 juni 19.50

De nieuwe film van Ryûsuke Hamaguchi (Drive My Car), winnaar van de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn. Een onverwachte driehoeksverhouding, een mislukte verleidingsval en een ontmoeting die voortvloeit uit een misverstand. Verteld in drie delen om drie vrouwelijke personages en de trajecten tussen hun keuzes en spijtbetuigingen uit te beelden.

LIGHTYEAR gaat in landelijke première op woensdag 15 juni 15.00. Verder te zien op zaterdag 18 juni 14.00, zondag 19 juni 14.00, woensdag 22 juni 15.00

Dit gloednieuwe sci-fi actie-avontuur vertelt het achtergrondverhaal van Buzz Lightyear, de ruimteheld die als inspiratie diende voor het bekende speelgoedfiguur uit de Toy Story-reeks. In Lightyear volgen we Buzz tijdens een spannende missie in de ruimte. Op naar de sterren en daar voorbij! LIGHTYEAR is Nederlands gesproken.

 ELVIS is vanaf nu al in de voorverkoop en draait vanaf donderdag 23 juni in landelijke première. De speciale MOVIE & MUSIC NIGHT rond Elvis, op vrijdag 24 juni is al uitverkocht!

Het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien vanuit zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Hanks). De film toont de complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presleys doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley.

 

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–