Agenda de Fabriek speelweek 22 t/m 28 september

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Entre deux mondes, Dealer, Amigo Secreto. Special: donderdag 22 september Buitenfilm op de Sluis: Summer of Soul, Slotfilm Nederlands Film Festival: wereldpremière Bo, The Royal Opera House: Madama Butterfly.

 SLOTFILM NEDERLANDS FILM FESTIVAL: BO gaat (ook bij ons) in wereldpremière op dinsdag 27 september 20:00

https://www.de-fabriek.nl/films/989-nederlands+film+festival+bo.html

Voor het derde achtereenvolgende jaar komt het Nederlands Film Festival ook naar De Fabriek! Op dinsdag 27 september vertonen we gelijktijdig met de wereldpremière in Utrecht de slotfilm Bo. Bij binnenkomst ontvangt u een feestelijk glaasje prosecco!

Wanneer de onverschrokken Bo naar Georgië afreist om het graf van haar vader – een bekende trompettist – te bezoeken, loopt ze zijn vroegere jeugdvriend Levan tegen het lijf.

ROYAL OPERA HOUSE: MADAMA BUTTERFLY is eenmalige, live vanuit Londen, te zien op dinsdag 27 september 20.15

https://www.de-fabriek.nl/films/950-royal+opera+house+20222023+madama+butterfly.html

De hartverscheurende opera van Puccini speelt zich af in het 19de-eeuws Japan en vertelt het ver-haal van Cio-Cio-San, een jonge geisha die verliefd wordt op een Amerikaanse marineofficier, wat ze met haar leven betaalt. Inclusief een glaasje prosecco tijdens de pauze!

BUITENFILM OP DE SLUIS: SUMMER OF SOUL op donderdag 22 september 20:00

https://www.de-fabriek.nl/films/965-film+op+de+sluis+summer+of+soul.html

Na een jarenlange renovatie zetten we op donderdagavond 22 september de Wilhelminasluis in het (nazomer)zonnetje met een gratis openluchtvertoning van de Oscar winnende muziekfilm Summer of Soul! Vanaf 19.00 uur kan een mooi plekje uitgezocht worden op de Westkade, onder genot van een drankje en muziek. Om 20.00 uur start de hoofdfilm. Vers van de pers: meervoudig Gouden Kalf winnaar en bestuurslid van de Fabriek, actrice Monic Hendrickx zal de opening verrichten van deze buitenvertoning!

Deze voorstelling is geheel gratis en hier dienen geen tickets voor gereserveerd te worden. In verband met de Kermis op de Burcht is deze voorstelling verplaatst van 9 naar 22 september.

 ENTRE DEUX MONDES gaat in landelijke première op donderdag 22 september 20.00. Verder te zien op vrijdag 23 september 18.50, zaterdag 24 september 21.40, zondag 25 september 20.00, maandag 26 september 20.10, woensdag 28 september 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/984-entre+deux+mondes.html

Een schrijfster gaat undercover werken als schoonmaakster op passagiersschepen. Ze wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Ze ontdekt een leven waarin elke euro telt, maar ook een van wederzijdse steun en onderlinge solidariteit. Kan ze daar deel van uitmaken zonder haar eigen identiteit prijs te geven?

DEALER gaat in landelijke première op donderdag 22 september 20.10. Verder te zien op vrijdag 23 september 21.40, zaterdag 24 september 19.00, dinsdag 27 september 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/993-dealer.html

De veertienjarige Johnny verblijft in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie. Terwijl hij droomt van een beter leven, dealt hij drugs. Wanneer Johnny de beroemde en succesvolle acteur Antony als vaste klant krijgt, ontstaat een bijzondere band tussen de twee verloren zielen en besluiten ze beiden een ander pad te kiezen.

AMIGO SECRETO gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 23 september 19.10, zaterdag 24 september 16.30, woensdag 28 september 15.10

https://www.de-fabriek.nl/films/992-amigo+secreto.html

Na bijna drie decennia van democratische stabiliteit flirt Brazilië met het fascisme. Drie journalisten van de krant El País onderzoeken hoe een anti-corruptie onderzoek door een gewetenloze rechter wordt misbruikt als instrument van ideologische vervolging en hoe dit extreem-rechts en Bolsonaro aan de macht heeft geholpen.

 

WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 22 T/M 28 SEPTEMBER

DECISION TO LEAVE

CORSAGE

MOONAGE DAYDREAM

ALCARRÀS

PINK MOON

THE LAST BUS

UNCLENCHING THE FISTS

WOLF

AVEC AMOUR ET ACHARNEMENT

ELVIS

KNOR

THE PRINCESS

SUNDOWN

FABRIEKSKLASSIEKER: JAWS

THE LAST ONES

DRII WINTER

FABRIEKSKLASSIEKER: E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL

—————–

Filmtheater De Fabriek

www.de-fabriek.nl

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–