Agenda de Fabriek speelweek 15 tm 21 september

Deze week in De Fabriek. Landelijke première: Moonage Daydream, Wolf, Corsage, Unclenching the Fists. Special: Openingsfilm Nederlands Film Festival: wereldpremière Zee van Tijd, Music & Movie Night: Moonage Daydream. Volgende week: Buitenfilm op de sluis, geopend door Monic Hendrickx!

 OPENINGSFILM NEDERLANDS FILM FESTIVAL: ZEE VAN TIJD gaat (ook bij ons) in wereldpremière op woensdag 21 september 20:00

https://www.de-fabriek.nl/films/990-nederlands+film+festival+zee+van+tijd.html

Voor het derde achtereenvolgende jaar komt het Nederlands Film Festival ook naar De Fabriek! Op woensdag 21 september vertonen we gelijktijdig met de wereldpremière in Utrecht de openingsfilm Zee van tijd. Bij binnenkomst ontvangt u een feestelijk glaasje prosecco!

Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Maar midden op de Atlantische Oceaan wordt de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid.

MUSIC & MOVIE NIGHT – MOONAGE DAYDREAM vindt plaats op donderdag 15 september 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/996-music+movie+night+moonage+daydream.html

Op donderdag 15 september hebben we weer een nieuwe Music & Movie Night, deze keer geheel in het teken van de nieuw uit te komen film Moonage Daydream rond David Bowie! De film wordt ingeleid door onze Zaanse popspecialist Rob Hendriks met een muzikale inleiding van Ruurd Heise. Na de film zal de band First E een set Bowie nummers spelen in het café. Wees op tijd met het kopen van kaartjes!

 MOONAGE DAYDREAM gaat deze week in landelijke première. Op donderdag 15 september te zien als special met muzikale begeleiding (zie MUSIC & MOVIE NIGHT), regulier te zien op vrijdag 16 september 18.40, zaterdag 17 september 21.20, zondag 18 september 19.50

https://www.de-fabriek.nl/films/991-moonage+daydream.html

Deze meeslepende muziekdocumentaire bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden; het is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw.

CORSAGE gaat in landelijke première op donderdag 15 september 20.10. Verder te zien op vrijdag 16 september 21.00, zaterdag 17 september 19.00, maandag 19 september 19.50, dinsdag 20 september 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/981-corsage.html

Keizerin Sisi wordt op haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere’ vrouw. Badend in luxe, maar getergd door eenzaamheid, gaat ze de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf dat de keizerlijke rol van haar eist…

WOLF gaat in landelijke première op donderdag 15 september 20.10. Verder te zien op vrijdag 16 september 19.00, zaterdag 17 september 14.00, maandag 19 september 20.10, woensdag 21 september 15.00

https://www.de-fabriek.nl/films/975-wolf.html

De wolf is terug in Nederland. En dat is zeer bijzonder, aangezien hij 150 jaar geleden uit Nederland verdween. Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de voice-over. Wolf is een natuurfilm die jong en oud zal aanspreken!

UNCLENCHING THE FISTS gaat deze week in landelijke première. Te zien op vrijdag 16 september 21.10, zaterdag 17 september 16.30, maandag 19 september 20.00

https://www.de-fabriek.nl/films/1000-unclenching+the+fists.html

Zaur verhuist met zijn kinderen naar de Russische mijnstad Mizur. De opvoeding is er een van discipline. Terwijl de oudste, Akim, werk heeft in een nabijgelegen dorp, weet zijn jongere broer Dakko nog niet wat hij met zijn leven wil. Ada heeft zichzelf maar een doel gesteld en dat is uit de grip van haar vader zien los te komen.

NIEUWE DATUM BUITENFILM OP DE SLUIS: SUMMER OF SOUL op donderdag 22 september 20:00

https://www.de-fabriek.nl/films/965-film+op+de+sluis+summer+of+soul.html

Na een jarenlange renovatie zetten we op donderdagavond 22 september de Wilhelminasluis in het (nazomer)zonnetje met een gratis openluchtvertoning van de Oscar winnende muziekfilm Summer of Soul! Vanaf 19.00 uur kan een mooi plekje uitgezocht worden op de Westkade, onder genot van een drankje en muziek. Om 20.00 uur start de hoofdfilm. Vers van de pers: meervoudig Gouden Kalf winnaar en bestuurslid van de Fabriek, actrice Monic Hendrickx zal de opening verrichten van deze buitenvertoning!

 

Deze voorstelling is geheel gratis en hier dienen geen tickets voor gereserveerd te worden. In verband met de Kermis op de Burcht is deze voorstelling verplaatst van 9 naar 22 september.

 WEEKAGENDA OVERIGE TITELS 15 T/M 21 SEPTEMBER

AVEC AMOUR ET ACHARNEMENT

SUNDOWN

THE LAST BUS

DECISION TO LEAVE

THE PRINCESS

ELVIS

FABRIEKSKLASSIEKER: OLDBOY

AVEC AMOUR ET ACHARNEMENT

FABRIEKSKLASSIEKER: JAWS

ALCARRAS

KNOR

WHERE THE CRAWDADS SING

PINK MOON

THE LAST ONES

FABRIEKSKLASSIEKER: E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL

LINGUI, THE SACRED BONDS

L’AMOUR C’EST MIEUX QUE LA VIE

—————–

Filmtheater De Fabriek

www.de-fabriek.nl

Jan Sijbrandsteeg 12

1502 BA Zaandam

Bezoek onze social mediapagina’s:

Facebook: https://www.facebook.com/filmtheater.defabriek

Twitter: https://twitter.com/fabriekzaandam

Instagram: https://www.instagram.com/defabriekzdam

Onze website is te vinden op: www.de-fabriek.nl

Bellen tijdens openingstijden kan naar: 075-6311993

Kaartverkoop kan online via www.de-fabriek.nl. Vanaf een half uur voor aanvang van de eerste film kunt uw kaartjes ook kopen bij de filmkassa, ook voor vertoningen op latere dagen.

—————–