22 en 23 juni Landelijk Atelierweekend

Tijdens deze weekenden stellen (beroeps)kunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Dat is dé kans om kunstenaars aan het werk te zien in hun atelier en voor de kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan nieuw publiek. In 2019 vindt het Landelijk Atelierweekend twee keer plaats, namelijk op 22-23 juni en 16-17 november 2019.

Aan de zomereditie doen twee Zaanse kunstenaars mee: Joanne Zegers en JaJa Glaskunst.

Joanne Zegers | Jacobus van Waertstraat 53A | Westzaan

Het atelier van Joanne Zegers is gevestigd in een oud klaslokaal bij de Stichting Lettergieten, Jacobus van Waertstraat 53A te Westzaan, met uitzicht op de molen Het Prinsenhof. Op deze locatie kan zij nu lessen geven en kleine lezingen organiseren in haar atelier. Haar specialiteit zijn intense geabstraheerde landschappen met een verfijnd gevoel voor licht en donker. Kijk op haar website www.joannezegers.nl voor informatie over cursussen tekenen/schilderen en kunstgeschiedenis. Tijdens het atelierweekend zal Joanne ook twee korte lezingen van een half uur geven over haar werk. Korte verhalen over inspiratie en creativiteit, beelden en techniek. De toegang is vrij voor iedereen. Op beide dagen start zij om 14:00 uur.

JaJa Glaskunst |  Westzijde 358 | 1506 GK Zaandam

Bij JaJa Glaskunst kunt u terecht voor al uw glas-in-lood. We maken zowel nieuw werk als restauratiewerk. U kunt ook met een zelf ontworpen patroon of bedacht idee komen waarmee we aan de slag gaan. Wij ontwerpen, maken en verkopen tevens glaskunst zoals schalen en lampen. Verder maken en verkopen wij sculpturen van metaal en/of glas, kaarsen, kaarsenstandaards en handgemaakte sieraden van glas en/of zilver. Meer info www.jajaglaskunst.nl .

Beide ateliers zijn zaterdag 22 juni en zondag 23 juni geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor deelnemende kunstenaars van buiten de Zaanstreek op https://landelijkatelierweekend.nl/