Wandelen in natuurgroen tijdens burendag bij Parera

Datum/Tijd
zo 24-09-2017
13:00 - 18:00 uur

Locatie
Pareraterrein 'De bosjes van Terwindt'
Rondschaaf 9
1507 HM Zaandam

Categorieën


Buurtgroep Parera verzorgt dit jaar zondag 24 september Burendag op het Pareraterrein. Liefhebbers van groen kunnen meegaan met een rondleiding lang de verschillende natuurgebiedjes, waarbij een en ander wordt verteld over wat er groeit en de geschiedenis van dit adoptiegroen.

Op de bloemenweide is een kleine foto-expositie te bezoeken, waar ook een drankje genuttigd kan worden. Kom proeven van de zelf gemaakte bramen- en vlierbessenjam, misschien is er ook al honing van het bijenvolk dat daar voor het eerst is gehuisvest. Of drink een glaasje hopthee, van hopbloemen die daar zijn geplukt.
Sinds 2014 is dit Parera-groen één van de grootste adoptieprojecten van Zaanstad, bestaande uit: een stuk bos, een bloemenveld, een grasstrook met bloeiende heesters en een moeraspad – waar op trilveen gedanst kan worden. Overal kan op paden gewandeld worden. Het is een plek waar bewoners van deze wijk kunnen wandelen en elkaar ontmoeten. Burendag wordt gehouden van 13.00 tot 18.00 uur. Beginpunt is op de Bloemenweide bij de Aldi (tegenover Rondschaaf 9) in Zaandam.

Bron: Rodi