Monet aan de Zaan | Belevenisvolle wandeling Noordervaldeursloot

Datum/Tijd
zo 24-09-2017
11:00 uur

Locatie
Sint-Jozefkerk
Veldbloemenweg 2
1508 WV Zaandam

Categorieën


Op 24 september laten we ter plekke zien hoe Monets schilderijdecor De Noordenvaldeursloot in Zaandam er vroeger uitzag! Een deel van de sloot bestaat nog, maar de rest is nu de Noordervaldeurstraat. Een korte, gratis wandelroute vol belevenissen leidt langs actieve kunstenaars, verhalenvertellers, infobordjes waar molens stonden. Er staan Monetkoeien in het gras en er liggen roeibootjes klaar. Ook zijn er diverse zitplekken bij grote afbeeldingen van schilderijen en van historische foto’s. Voor kinderen staan tafels met potloden klaar en kleurplaten van het Monetschilderij. De mooiste tekening wint een prijs! Voor een Monet- of molenlezing kunt u een plekje reserveren (zie onderaan dit bericht).

St. Jozefkerk centraal punt
Het centrale punt van de wandelroute is de St. Jozefkerk bij NS-station Zaandam Kogerveld. Daar vandaan kunt u twee kanten oplopen: richting Noordervaldeursloot of -straat. Dit is het centrale infopunt, waar u even gezellig kunt zitten en koffie, limonade en Monettaart kunt kopen.

Drie lezingen
Om 12.30 (Jacob Reitsma) en 15.30 uur kunt u algemene Monetlezingen bijwonen, met uiteraard specifieke informatie over de Noordervaldeursloot. Om 14 uur geeft de Zaanse Molenkenner Ron Couwenhoven een lezing over de molens die langs de Noordervaldeursloot stonden. Kosten per persoon per lezing €5,-. Duur: vijf kwartier. Mail tijdstip en aantal stoelen naar: info@monetinzaandam.nl.