Corine de Jong exposeert bij De Poelboerderij

Datum/Tijd
do 24-08-2017 - do 02-11-2017
09:30 - 15:30 uur

Locatie
Bezoekerscentrum De Poelboerderij
Veerdijk 106
1531 MB Wormer

Categorieën


‘Studies in groen’ noemt de Wormerveerse kunstenares Corine de Jong haar geëxposeerde werk. Tot en met donderdag 2 november is het te bewonderen in Bezoekersecntrum De Poelboerderij, Wormer.

“Als natuurliefhebber schilder ik het liefst het Hollandse landschap op de locatie zelf. Het werk waarmee ik bij De Poelboerderij exposeer, heb ik buiten geschilderd. Onder meer op de Veluwe, in Den Haag en omstreken en sinds kort in de Zaanstreek. Het buiten schilderen is een manier van intens kijken en het landschap op die manier leren kennen en ervaren. Het gaat me niet om het precies verbeelden van een specifieke plaats. Eerder om de sfeer en het licht dat ik er ervaar. Wat zich op een plek aandient aan kleuren, weersomstandigheden, dieren en aan schildermateriaal om mee te werken is telkens weer een verrassing. Rietstengels en water uit de sloot lenen zich ook goed om mee te schilderen.”
Opgegroeid in Krommenie en recent vanuit Den Haag terug naar de Zaanstreek verhuisd, is nu het Zaanse landschap onderwerp van Corines ‘studies in groen’. De expositie is dagelijks tussen 9.30 en 15.30 uur te zien. De Poelboerderij is te vinden aan Veerdijk 106 in Wormer. Meer informatie op de website van Corine de Jong: corinedejong.exto.nl.